Premiership
0

Uniteda bez Ferdinanda i Vidića i protiv Burnleyja

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tim aktuelnog engleskog nogometnog prvaka Manchester Uniteda zaigrat će u srijedu na gostovanju kod Burnleyja u drugom kolu Premiershipa bez dvojice najvažnijih igrača odbrane.

Kao i u prvom kolu u kojem je United kod kuće pobijedio Birmingham 1-0, Sir Alex Ferguson neće moći računati na Rija Ferdinanda i Nemanju Vidića. Ferdinand bi radi povrede bedrenog mišića s travnjaka trebao izbivati barem još dva tjedna, pokazale su jučerašnje (nedjelja) pretrage, dok bi Vidić, koji se oporavlja od povrede lista, mogao biti spreman za nekih šest do sedam dana.

Pored njih dvojice Ferguson neće moći računati niti na Johnnyja Evansa (prepone), golmana Edwina van der Sara (slomljen prst), Garyja Nevillea (prepone) i Rafaela da Silvu (rame). Ipak uprkos brojnim povredama Ferguson nije pesimističan.

  • Vidić se vratio treninzima i nadam se da će biti spreman u subotu protiv Wigana. I protekle dvije sezone imali smo problema s ozljeđenim obrambenim igračima i uvijek smo ih uspijevali nadoknaditi – rekao je Ferguson, čija momčad ove sezone ganja svoj četvrti uzastopni premierligaški naslov.

Zanimljiv je podatak uoči međusobnog dvoboja da Burnley, koji ove sezone ponovo igra u prvom razredu engleskog nogometa nakon 1976. godine, nije slavio protiv Uniteda od rujna 1968. godine, što je niz koji traje 17 uzastopnih utakmica.