Premiership
168

United u završnici slomio Blackburn i pobjegao Cityju na +5

Totalsport
Detalj sa utakmice Blackburn - Manchester United (Foto: AFP)
Detalj sa utakmice Blackburn - Manchester United (Foto: AFP)
Namučili su se nogometaši Manchester Uniteda, ali su u završnici utakmice slomili Blackburn na Ewood Parku i slavili s 2-0 u posljednjoj utakmici 31. kola Premierlige. Pobjegli su time Manchester Cityju na pet bodova prednosti.

Nije Fergusonova momčad uspjela pobijediti na posljednja dva gostovanja u Blackburnu, a Roversi su iznenađujuće slavili ove sezone na Old Traffordu (3-2), što su bili dovoljni razlozi za zabrinutost u redovima "crvenih vragova" uoči večerašnjeg ogleda.

Premda su i domaći imali svojih prilika, aktualni su prvaci imali značajno veći posjed lopte, najveći se dio utakmice igrao na Blackburnovoj polovici, ali nijedna lopta nije završila u mreži Paula Robinsona sve do 81. minute i trenutka genijalnosti Antonija Valencije. Ekvadorac je s desnog krila krenuo prema šesnaestercu, a kada je došao do njegovog ruba, iskosa je snažno je opalio desnom nogom i pogodio dalji ugao domaćega gola.

Samo pet minuta kasnije Ashley Young, koji je ušao u igru netom prije, preciznim je udarcem s vrha kaznenog prostora i drugi put matirao Robinsona i zaključio svaku neizvjesnost. Unitedovi su nogometaši prije njegovog udarca izmijenili čak 37 dodavanja, a asistirao mu je na kraju Valencia kojem je to bilo 12. dodavanje za pogodak ove sezone.

Za United je to sedma pobjeda u nizu u Premiershipu, a pomalo bizarno zvuči podatak da već 936 minuta nije primio pogodak u utakmicama koje je igrao ponedjeljkom.

Premiership, 31. kolo:

Blackburn - Manchester United 0-2 (Valencia 81, Young 86)