Nogomet
57

United savladao Real pred rekordnim brojem posjetitelja u Michiganu

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Manchester Uniteda izborili su finale International Champions kupa. Ekipi Louisa van Gaala prepreka nije bio ni evropski prvak, madridski Real. "Crveni vragovi" slavili su s 3:1. Dvostruki strijelac bio je Ashley Young (21. i 37.), a pobjedu je zapečatio Chicharito (80.). Strijelac za Real bio je Gareth Bale, koji je izborio i realizirao jedanaesterac (27.).

U finalu će United igrati protiv Liverpoola kojemu je za plasman u finale trebao poraz Manchester Cityja u grupi B.

Van Gaalova ekipa je tako upisala i treću pobjedu na turniru, nakon slavlja protiv Rome i pobjede nakon jedanaesteraca protiv Intera. Evropski prvak Real odlazi iz SAD-a s razočaravajućim rezultatom, ukupno tri poraza, s time da su od Intera nakon 1:1 izgubili s bijele tačke, piše Goal.com.

Foto: AFP
Foto: AFP

Ipak, dobra vijest za Real je povratak Cristiana Ronalda, koji je u igru ušao u 74. minuti. Nakon završetka prošle sezone, mučile su ga povrede, pa nije bio pravi na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Gareth Bale bio je najsvjetlija tačka u Realovoj ekipi.

Ova utakmica pokazala je da se nogomet definitivno ukorijenio u SAD-u. Dvoboj velikih evropskih ekipa na stadion u Ann Arboru u Michiganu došlo je vidjeti čak 109.000 gledatealja, što je rekord kada su nogometne utakmice u SAD-u u pitanju.

Foto: AFP
Foto: AFP