Nogomet
0

United razgovarao s Guardiolinim agentom

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Engleski mediji već su pisali o želji Alexa Fergusona da ga na klupi Manchester Uniteda naslijedi aktuelni trener Barcelone Pep Guardiola. News of the World u nedjelju tvrdi da je United već razgovarao s Guardiolinim agentom.

Ferguson se sprema na povlačenje s klupe Uniteda na kojoj sjedi još od 1986. godine. Škot ima 68 godina, a već je najavio kako ne želi dočekati 70. rođendan u ulozi menadžera “crvenih vragova”.

Stoga je došao na ideju da na Old Trafford dovede Guardiolu koji bi u roku od dvije godine preuzeo njegov posao. Guardiola je prošle sezone s nogometašima Barcelone osvojio sve što je mogao, od španskog prvenstva i Kupa kralja do Lige prvaka. No, uprkos nagovaranjima vodstva katalonskog kluba, još uvijek nije produžio ugovor koji mu istječe na ljeto. Navodno čeka ishod izbora za klupskog predsjednika.

Manchester United u tome vidi svoju priliku i već je obavio razgovore s Guardiolinim agentom, iako zasad samo preliminarne.

"United me je kontaktirao, ali nismo razgovarali o novcu, ni o sportskom projektu. O takvim stvarima mora odlučiti Pep", izjavio je Guardiolin agent Jose Maria Orobigt.

Pitanje je ipak koliko se Guardioli sviđa ideja da nakon svih trenerskih uspjeha koje je postigao bude Fergusonov pomoćnik, pa makar i samo godinu dana.