Nogomet
5

United odbio i drugu ponudu za Rooneyja

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: Arhiv/AFP)
Wayne Rooney (Foto: Arhiv/AFP)
Engleski prvak Manchester United odbio je i drugu ponudu Chelseaja za svog 27-godišnjeg napadača Waynea Rooneyja. Potvrdio je to u ponedjeljak klupski glasnogovornik.

Nije tajna da je menadžer Bluesa postavio Rooneyja za glavnu metu na ovoljetnoj nogometnoj tržnici, kao ni da je engleski reprezentativac nezadovoljan statusom na Old Traffordu. Chelsea je, stoga, tokom nedjelje poslao poboljšanu ponudu Unitedu, ali je opet naletio na zid.

"U nedjelju smo primili ponudu koja je odmah odbijena. Naš stav ostaje da Rooney nije na prodaju", rekao je glasnogovornik Uniteda.

Pouzdanih informacija o tome koliko su bile "teške" ponude londonskog kluba nema. Sky Sports je u ponedjeljak objavio da je prva ponuda iznosila oko 20 miliona funti (23 miliona eura), a druga oko 30 miliona (34 miliona eura) premda su drugi engleski mediji ranije izvještavali da je Chelsea već u prvom navratu ponudio 30 miliona.

Rooneyju su ostale još dvije godine aktuelnog ugovora s Unitedom. Njegovo nezadovoljstvo leži u činjenici da je pao u drugi plan i da je menadžer David Moyes ulogu centralnog napadača namijenio Holanđaninu Robinu van Persieju.

U klubu, međutim, i dalje ponavljaju da Rooney nije na prodaju, a očekuje se da će igrač u ponedjeljak s ostatkom ekipe odletjeti u Stockholm na prijateljski duel s AIK-om.