Pisanje Bilda
3

United nudi Lewandowskom pet miliona eura po sezoni

Totalsport
Robert Lewandowski
Robert Lewandowski
Već duže vrijeme njemački mediji spominju da je engleski velikan Manchester United zagrizao za napadača Borussije Dortmund Roberta Lewandowskog. Bild u četvrtak tvrdi da je transfer praktično siguran…

Poljski nogometaš ima ugovor s aktuelnim njemačkim prvakom do 2014. godine, ali nastavak saradnje nije dogovorio. U međuvremenu mu je, otkriva Bild, Manchester United ponudio 25 miliona eura zarade. Tačnije, nudi mu petogodišnji ugovor s platom od pet miliona eura po sezoni. Borussia bi zaradila oko 22 miliona eura odštete, a transfer bi bio realiziran u ljeto iduće godine.

Postoji još mogućnost da ''crno-žuti'' ponude Lewandowskom ugovor na nivou Marca Reusa i Marija Götzea kojim bi zarađivao četiri miliona eura po sezoni. Iako bi to bilo značajno povećanje sa sadašnjih 2.5 miliona, Bild tvrdi da će 24-godišnji Poljak ipak prihvatiti ponudu s Old Trafforda i pridružiti se bivšem saigraču Shinjiju Kagawi koji je u ljeto ove godine zamijenio dres Borussije onim Manchester Uniteda.

Lewandowski je u Dortmund došao 2010. godine iz poljskog Lecha. Prošle je sezone s 22 pogotka bio treći strijelac Bundeslige, a u tekućoj je sezoni postigao deset pogodaka u 16 prvenstvenih utakmica.