Dimitar Berbatov
0

"United je trenutno najbolji u Evropi"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Dimitar Berbatov, bugarski napadač Manchester Uniteda, izdvojio je jedan element po kojem se bitno razlikuje od svojih suigrača u svlačionici ''crvenih vragova'.
  • Ja sam vjerojatno jedini igrač u momčadi koji još nije osvojio ništa važno u karijeri. Sjedim u svlačionici i slušam suigrače kako pričaju o naslovima u Premiershipu ili Ligi prvaka, te pokazuju svoja odličja. I onda pomislim, ''volio bih i ja nešto od toga osvojiti''. U tim razgovorima ne mogu sudjelovati jer nisam podijelio njihova iskustva osvajanja velikih odličja na terenu – priča Berbatov.

Ipak, jedan trofej je uspio osvojiti, Carling Cup prošle sezone s Tottenhamom. Ove sezone bi vrlo lako mogao nadopuniti popis, budući da je Manchester United vrlo blizu obrane naslova prvaka u engleskom prvenstvu, dok će u polufinalu Lige prvaka igrati protiv Arsenala.

  • U Manchester Unitedu sam se dobro snašao. Nemam nikakvih pritužbi, suigrači su me dobro primili i pomogli mi u prilagodbi i snalaženju u novom klubu. Što se mene tiče, vjerujem da mogu igrati i bolje od ovog što sam dosad pokazao. No, uvijek dajem sve od sebe i trudim se stalno napredovati kao igrač. Nadam se da ćemo osvojiti prvenstvo i Ligu prvaka, to su trofeji zbog kojih igrate nogomet i zbog kojih sam i došao u Manchester.

Berbatov se raduje dvobojima protiv Arsenala u Ligi prvaka.

  • Arsenal je odlična momčad, ali mi smo Manchester United, trenutno najjači sastav u Evropi. Odigramo li najbolje što možemo, vjerujem da ćemo u finale – završio je Berbatov.