Gradski rivali
0

United i City ulaze u rat za Džeku?

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Sir Alex Ferguson, menadžer engleskog nogometnog prvaka Manchester Uniteda, uvjeren je kako do četvrtog uzastopnog naslova u Premier ligi može doći i bez pojačanja.

Bez obzira što nakon 12 kola zaostaje za vodećim Chelseajem pet bodova, Škot prema pisanju Daily Maila ne vjeruje da u januarskom prijelaznom roku može dobiti kvalitetno pojačanje za adekvatnu cijenu.

  • Volio bih poslovati, ali samo ako je cijena u redu. A to bi u januaru mogao biti problem - prenosi Daily Mail Fergusonove riječi.

A jedini nogometaš koji je navodno u ovom trenutku u Fergusonovim mislima je bosanskohercegovački dijamant, napadač Wolfsburga Edin Džeko. I upravo bi on mogao postati novi predmet “rata” između gradskih rivala, Uniteda i Cityja.

“Građani” su, prema tvrdnji engleskog dnevnika, spremni već u januaru ponuditi njemačkom prvaku 20 miliona funti za drugog strijelca Bundeslige u prošloj sezoni. A ukoliko ga Wolfsburg odluči zadržati do ljeta, u priču bi se mogao uključiti i Ferguson koji iznimno cijeni najveću zvijezdu reprezentacije Miroslava Blaževića.

  • Sir Alex vjeruje kako je pred Džekom sjajna budućnost, ali okolnosti ga sprečavaju da ga pokuša dovesti prije ljeta. No, pozorno prati situaciju - rekao je Daily Mailu izvor iz Uniteda.