Liga prvaka, grupa G
0

Unirea deklasirala Rangerse

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Dvije su gostujuće pobjede upisali sudionici G skupine Lige prvaka u trećem kolu. Dok je Sevilla očekivano slavila u Stuttgartu, rumunjska Unirea iznenadila je Rangerse u Glasgowu 4-1.

Rumunjski prvaci, koje s klupe vodi bivši reprezentativac i branič Chelseaja Dan Petrescu, do premijerne su pobjede u Ligi prvaka došli na Ibroxu.

Kada je Brandan u 65. minuti pogodio za 4-1 iz slobodnog udarca, gledatelji su, uz koncert zvižduka igračima Waltera Smitha, počeli napuštati stadion.

Bila je to utakmica autogolova i golova iz prekida. Autogola su pala čak tri, od Ricarda Vilane koji je pogotkom u vlastitu mrežu doveo Škote u vodstvo u drugoj minuti, preko domaćih Laffertyja u 49. i McCulloha u 59. minuti. Obojica su nakon prekida, prvi nogom, drugi glavom, poslali lopte u vlastitu mrežu. Čak je i četvrti gol Rumunja, iz slobodnog udarca, domaći golman McGregor primio nakon što je lopta jednoga njegova suigrača okrznula, promijenila smjer i zakoprcala se u mreži.

Svi su golovi, osim izjednačujućeg Rumunja preko Bilasca u 32. minuti, pali nakon prekida.

Pri 1-1 rezultatu, u 38. minuti, Davis je promašio penal za domaće. Pucao je loše i gostujući golman Daniel Tudor uspio je loptu preusmjeriti u korner.

U drugoj utakmici skupine Sevilla je stigla do treće pobjede svladavši u Stuttgartu istoimenog Bundesligaša 3-1. Posljednji su gol Španjolci postigli iz očitog zaleđa. Sveukupno su, međutim, bili bolja momčad na travnjaku.

Dva je gola za goste zabio Sebastien Squillaci, oba nakon prekida. I Brazilac Elson za Stuttgart je pogodio iz slobodnjaka.

Grupa G, 3. kolo:

Rangers – Unirea Urziceni 1-4 (Vilana 2-ag / Bilasco 32, Lafferty 49-og, McCulloch 59-ag, Brandian 65)

Stuttgart – Sevilla 1-3 (Elson 74 / Sevilla Squillaci 23, 72, Jesus Navas 55)

Poredak: 1. Sevilla 9, 2. Unirea Urziceni 4, 3. Stuttgart 2, 4. Rangers 1