Nogomet
1

UniCredit predstavlja UEFA Champions League Trophy Tour

UEFA Champions League Trophy Tour, koju predstavlja UniCredit, počinje danas u glavnom gradu Njemačke i gradu domaćinu finala UEFA Champions League 2015 – Berlinu.

Zvanični trofej UEFA Champions League bit će izložen u Friedrichstrasse, u centru Berlina, gdje će se zadržati tri dana. Događajem u Berlinu, UniCredit započinje turneju koja će trajati pet sedmica i koja će donijeti nogometnu čaroliju UEFA Champions League u sveukupno pet evropskih država – Njemačku, Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku i Bosnu i Hercegovinu.

UEFA Champions League Trophy Tour, jedna od najvažnijih inicijativa UniCreditovog sponzorstva UEFA Champions League, u okviru svoje posjete Bosni i Hercegovini u oktobru ove godine, obići će Banju Luku (09.10.2013.), Sarajevo (11.-13.10.2013.) i Mostar (14.10.2013.) i omogućit će nogometnim fanovima, kao i svi zainteresiranim građanima Bosne i Hercegovine priliku da uživo vide slavni trofej namijenjen pobjednicima najprestižnijeg evropskog klupskog nogometnog takmičenja.

Posjeta UEFA Champions League Trophy Tour našoj zemlji osmišljena je kroz dva zaustavljanja autobusa sa trofejem u Mostaru i Banjoj Luci, gdje će svi zainteresirani ljubitelji nogometa imati priliku slikati se sa trofejem, te centralni događaj u Sarajevu gdje će pored slikanja sa trofejem biti postavljena multimedijalna, interaktivna izložba – UniCredit Walk of Champions, koja će uz primjenu nove tehnologije omogućiti niz dodatnih, veoma zanimljivih sadržaja i približiti posjetiteljima čarobne trenutke iz svijeta UEFA Champions League. U sva tri grada, bit će organizirana i posebna zabava za djecu u vidu nogometnih utakmica Mini lige šampiona.

"UEFA Champions League Trophy Tour je zaista poseban doživljaj. Istinski sam ponosna što UniCredit dovodi ovako poseban događaj, uz pregršt tehničkih inovacija koji se prvi put koriste u Evropi na ovaj način kao što su RFDI tehnologija", izjavila je Selma Riđanović-Kenović, direktorica Marketinga i komunikacija UniCredit Bank nakon svečanog otvorenja UEFA Champions League Trophy Tour u Berlinu.

Više detalja se može pronaći na mikro stranici posvećenoj sponzorstvu UEFA Champions League, na našem jeziku, sa posebnim dijelom posvećenim Turneji trofeja, te na Facebook stranici UniCredit Bank.