Ogorčeni i revoltirani
56

UNFKS: Tražimo da ubica bude pronađen i osuđen

Klix.ba
Udruženje navijača FK Sarajevo povodom treće godišnjice brutalnog ubistva Vedrana Puljića još jednom podsjeća javnost na činjenicu da se ubica slobodno kreće i zahtijeva od pravosudnih organa da riješe slučaj kako bi pokojni Vedran konačno našao smiraj.

"Pitamo se kako je moguće da su prošle tri godine, a da pravosudni organi još uvijek nisu bili u stanju početi sudski proces protiv odgovornih za ubistvo Vedrana Puljića i ranjavanje iz vatrenog oružja šest navijača FK Sarajevo, kao i desetke povrijeđenih navijača i veliku materijalnu štetu na automobilima i autobusima? Kako vrijeme prolazi slučaj ubistva Vedrana Puljića je skoro nestao iz medija, a teška ranjavanja, koja pukom srećom nisu završila fatalno, niko više i ne spominje", stoji u saopštenju UNFKS-a.

UNFKS još jednom zahtijeva od nadležnih institucija da zaključe slučaj i pred lice pravde izvedu ubicu i osobe odgovorne za ranjavanje navijača FK Sarajevo.

"Dok su svima puna usta floskula o sprečavanju nereda na sportskim terenima, Margaret Thatcher i engleskog sistema, niko prstom nije mrdnuo da riješi slučaj brutalnog ubistva. Pitamo se da li je to poruka i ostalim potencijalnim ubicama da će proći nekažnjeno ako učine nešto slično?", navodi se u saopštenju.

UNFKS podsjeća da su za nerede u Širokom Brijegu odgovarali samo navijači FK Sarajevo kojim su izrečene drakonske kazne zbog učestvovanja u neredima i u čijem su slučaju Tužilaštvo i Sud u Širokom Brijegu pokazali da mogu brzo reagovati, kada to žele.

"Pozivamo sve članove UNFKS i sve ostale simpatizere FK Sarajevo da danas u 16:30 sati dođu ispred sjeverne tribine stadiona Koševo, odakle će organizovana kolona krenuti na groblje Bare, gdje će obići grob Vedrana Puljića i još jednom zatražiti istinu – istinu za Vedrana", piše u saopštenju navijača FK Sarajevo.