Saopštenje UNFKS-a
0

Umjesto u Široki, navijači će otići na grob Vedrana Puljića

Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Udruženje navijača Fudblaskog kluba Sarajevo ovim putem želi da informiše navijače Sarajeva i širu javnost zbog čega nema organizovanog odlaska navijača u Široki Brijeg.

"Dana 04.11.2009 godine navršava se tačno mjesec dana od ubistva Vedrana Puljića. Do danas ubica nije priveden pred lice pravde. Osumnjičeni za ubistvo se brane sa slobode, dok šest ubistava u pokušaju niko ne spominje. Sve do ponedeljka, 02.11.2009. godine smo imali informaciju da će se utakmica u Širokom igrati bez pristustva publike, a zatim da je organizovani dolazak gostujućih navijača zabranjen. Informaciju o tome da će odlazak ipak biti dozvoljen smo dobili sa velikim zakašnjenjem, a sada se postavlja pitanje zašto je odjednom ta odluka promjenjena i da li sve to ima neku drugu pozadinu?", stoji u saopštenju UNFKS-a.

Oni su dodali da je nakon odluke da će dolazak gostujućih navijača biti dozvoljen, od njih zatraženo da se odluka o odlasku na utakmicu u Široki Brijeg odmah donese, što je s obzirom na vrijeme potrebno za organizaciju gostovanja bilo nemoguće uraditi.

Umjesto toga, navijači FK Sarajeva će u vrijeme početka utakmice biti na grobu pokojnog Vedrana Puljića, te mu na taj način još jednom odati počast, ali i izraziti protest zbog toga što se ubica još uvijek šeta slobodno i sumnju da nekome nije u interesu da se osumnjičeni privedu pred lice pravde, najavili su iz UNFKS-a.

"Još jednom želimo da skrenemo pažnju da se slučajno ili namjerno zataškava ranjavanje šest ljudi iz vatrenog oružja i da je medijska i policijska pažnja okrenuta samo prema navijačima Sarajeva koji se privode i protiv kojih se podižu krivične prijave", stoji u saopštenju.

Za kraj su pozvali sve navijače i ostale građane da dana 04.11.2009 godine u 15 sati dođu na grob pokojnog Vedrana Puljića i tako se još jednom sjete tragično ubijenog mladića.