Antonio Cassano
0

"Umalo sam postao prodavač salama"

Totalsport
Antonio Cassano (Foto: AP)
Antonio Cassano (Foto: AP)
Povratnik u talijansku nogometnu reprezentaciju, 28-godišnji napadač Sampdorije Antonio Cassano, kaže da je prije tri godine razmišljao o završetku karijere. U život su ga vratili supruga i klub iz Genove.

U Romi se svađao s Francescom Tottijem, u Realu s Fabijom Capellom, a tadašnji predsjednik "kraljevskog kluba" Ramon Calderon je njegovo ponašanje tokom posljednjih mjeseci u Realu opisao kao "apsolutno neprihvatljivo".

Prgavi dečko talijanskog nogometa našao se tada na prekretnici...

"Prije tri godine sam rekao sam sebi da je vrijeme da se konačno uozbiljim, odrastem i da počnem shvaćati nogomet kao svoju profesiju, jer u suprotnom mogu ići raditi nešto drugo u životu. Recimo, prodavati salame. Dolazak u Sampdoriju me promijenio. Moja supruga Carolina me potpuno promijenila, nikada joj neću prestati biti zahvalan na tome. Evo, uzbuđujem se sada kada samo pričam o tome. U Genovi sam postao puno sretniji i smireniji. Naišao sam na klub u kojem su me ljudi prihvatili i pomogli da konačno odrastem", ispričao je Cassano za La Stampu, te dodao:

"Ranije sam mislio da sam najbolji svih vremena i nije me bilo briga za tim i saigrače. No, danas znam da je samo jedan nogometaš mogao igrati sam - Diego Maradona. Ja sam u Sampdoriji konačno spoznao da moram igrati za tim, a ne za sebe. Danas se osjećam puno moćniji nego ranije jer znam da imam i 10 saigrača u ekipi za koje se moram žrtvovati, kao i oni za mene."