Prijateljska utakmica
0

Ukrajina pregazila Estoniju u zagrijavanju za Euro

Totalsport
Detalj s utakmice (Foto: AFP)
Detalj s utakmice (Foto: AFP)
Nogometaši Ukrajine su na najbolji mogući način započeli pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo koje se ovoga ljeta, osim u Poljskoj, igra i u njihovoj zemlji...

Ukrajina je u prvom od tri prijateljska susreta uoči Eura, u Austiji isprašila Estoniju s 4-0. Sve dileme oko pobjednika ovog prijateljskog sraza bile su riješene već do poluvremena. Ukrajina je preko Jarmolenka, Husjeva i Voronjina povela s 3-0 do 41. minute prvog dijela. Pobjedu je u 50. minuti samo potvrdio "džoker" s klupe Milevski na asistenciju još jednog "džokera" Ševčenka.

Izbornik Oleg Blohin je na poluvremenu napravio četiri, a do kraja susreta još dvije zamjene, tako da se tečnost igre, kako je utakmica odmicala, u potpunosti razvodnila. U posljednjih 15 minuta nijedna od dviju reprezentacija nije stvorila priliku za pogodak.

Ukrajina do početka Eura (8. juni) igra još dvije prijateljske utakmice protiv Austrije odnosno Turske. Nogometaši Olega Blohina otvaraju svoju Euro kampanju 11. juna protiv Švedske. U skupini D su još Engleska i Francuska. Prijateljska utakmica:

Ukrajina - Estonija 4-0