Traži se prekid prvenstva
0

Uhapšena 24 huligana zbog nereda na derbiju

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Huligani u Bugarskoj ne posustaju. Nove se velike nerede priredili navijači sofijskih rivala Levskog i CSKA-a, koji su derbi 21. kola nacionalnoga nogometnog prvenstva na stadionu Levskog završili bez golova.

Utakmica je prekinuta početkom drugog poluvremena zbog reakcije specijalnih policijskih postrojbi i vatrogasaca, koji su ušli unutar stadiona uvesti reda među podivljale navijače. Agencijski izvještaji govore da je ukupna brojka policijaca i vatrogasaca na i uokolo stadiona dosegla broj od 1400 profesionalaca.

Nakon reakcije specijalaca utakmica se odigrala do kraja, a u pritvoru su završila 24 huligana.

Prije sedam dana navijači CSKA-a kraval su priredili na gostovanju kod Lokomotiva iz Mezdre. U gradu na sjeverozapadu Bugarske probili su se preko ograde na travnjak te počeli rušiti sve pred sobom. Nakon policijske intervencije desetorica za završili iza rešetaka.

Zbog čitavog niza sličnih ispada bugarsko se prvenstvo ove godine igra na rubu regularnosti, a čak i vodeći ljudi tamošnjeg saveza (BFU), poput njegova dopredsjednika i legendarnog reprezentativca iz devedesetih Jordana Lečkova, pozivaju na prekid prvenstva.