Nogomet
0

Uhapšen francuski trener Rolland Courbis

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Francuski nogometni trener Rolland Courbis (56) uhićen je nakon što je na stadionu Velodrome odgledao prvenstvenu utakmicu između Marseillea i Montpelliera (4-2), dva kluba koja je vodio u karijeri.

Courbis je vodio Marseille u razdoblju od 1997. do 1999. godine, u kojem je bio optužen za financijske prijevare u transferima 15 nogometaša, među kojima su bili i oni bivšeg francuskog reprezentativca Christophea Dugarryja i talijanskog napadača Fabrizija Ravanellija.

Courbisu je 2006. godine bila izrečena zatvorska kazna od 3 i pol godine, novčana od 375.000 eura i zabrana obnašanja bilo koje dužnosti u nogometu od pet godina. No, žalbeni sud u Francuskoj smanjio mu je 20007. godine kaznu na dvije godine zatvora, 200.000 eura kazne, te mu je ukinuo suspenziju rada u nogometu. Stoga je Courbis u protekle dvije sezone bio trener Montpelliera, kluba koji je prošle sezone izborio promociju u Le Championnat.

Courbis se nakon svega žalio i na dvogodišnju zatvorsku kaznu, no, ta mu je žalba bila odbijena. Policija ga je uhitila i odvela u zatvor nakon utakmice između dva bivša njegova kluba.