Stanko Poklepović
0

"Uh, Ibričić vam je preskup"

Totalsport
Nogometaši Hajduka odradili su u srijedu navečer trening na stadionu Petrovskij u St. Peterburgu, nakon čega su trener Stanko Poklepović i kapetan Senijad Ibričić izašli pred novinare.

"Došli smo ovamo iz prekrasnog vremena u Hrvatskoj. Iako u St. Peterburgu pada kiša, vaš je grad prekrasan" rekao je Hajdukov trener u uvodu dan uoči utakmice trećeg kola Europa lige između Zenita i Hajduka dodavši:

"Osjećamo se lijepo i ugodno, neka tako bude i sutra. Sastaju se dva suparnika: jedan koji je izgubio Ligu prvaka, i drugi, koji je u Europa ligu ušao nakon drugo vremena. Sastav Zenita iznimno je kvalitetan, a u svojim redovima ima pojedinaca iznimne kvalitete. Na svakoj poziciji ruska je ekipa pokrivena dobrim rješenjima, a pogodak može zabiti tko god hoće. Mi takvih igračkih potencijala nemamo, ali možemo pružiti dobru timsku igru. Bude li to slučaj, uz Božju pomoć, možda možemo i iznenaditi.

Kad je u pitanju ružno vrijeme, Poklepović se samo nada da neće biti snijega.

"Očekivali smo ovakvo vrijeme i pripremljeni smo na njega. Ako bude vrijeme kao sada, bez snijega, onda će biti dobro, jer će se moći normalno igrati."

O rezultatu koji očekuje Poklepović nije želio naširoko lamentirati.

"Teško je u ovom trenutku prognozirati rezultat jer igramo protiv suparnika koji je vrlo jak. No, kad smo se već ugurali u ovo natjecanje, onda se i nas mora poštivati."

Od najopasnijih igrača ruske ekipe izdvojio je njih nekolicinu:

"Plašimo se svih Zenitovih igrača. Imaju dobre pojedince po svim linijama. Imaju čak i tri igrača iz naših krajeva", Križanca, Lazovića i Lukovića, a imaju također strance i Ruse koji u sebi nose visoki kvalitet, poput Denisova, Zirjanova, Alvesa, Keržakova.

Novinari su Senijada Ibričića pitali doživljava li možda ovu utakmicu kao priliku da se dopadne treneru Zenita Lucianu Spallettiju i na koncu možda završi u gradu na Nevi. Odgovor svog igrača preduhitrio je Poklepović:

"A on vam puno košta, jako puno. Nije njega kupit' tako lako..."

Je li se došao braniti ili napasti, bilo je posljednje pitanje za Hajdukova trenera:

"Došao sam nadigravati se. Trend je danas da svi igraju u nekakvim formacijama, no drukčiji su zahtjevi u igri. Zenit ima nekoliko igrača koji imaju svoje osobitosti, koje njihov trener koristi i temeljem toga čini raspored koji bi morao biti u funkciji igre i rezultata. Isto je i s nama."