Dulee Johnson priznao ovisnost
17

Ugovor liberijskog nogometaša uključuje i liječenje od alkohola

Totalsport
Dulee Johnson
Dulee Johnson
Švedski drugoligaš IK Brage potpisao je dvogodišnji ugovor s liberijskim internacionalcem Duleeom Johnsonom, koji uključuje i tretmane nogometaševih problema s alkoholom.

Dulee Johnson, 28-godišnji vezni igrač koji je upisao 12 nastupa u dresu reprezentacije Liberije, već je ranije igrao u Švedskoj. U dva navrata je igrao za AIK, s kojim je 2009. godine osvojio prvenstvo i kup u toj zemlji.

Nakon toga su mu kaznene prijave i disciplinski problemi uzrokovani konzumiranjem alkohola obilježili karijeru. Mandati u Izraelu, Grčkoj, Holandiji i Južnoj Africi uvijek su prerano završavali zbog njegovog alkoholizma.

"Dulee je shvatio i priznao da ima problem, ali još uvijek može ispuniti očekivanja na terenu. Potpisali smo ugovor između kluba, igrača i jednog rehabilitacijskog centra. Trostrani posao koji uključuje liječenje u periodu trajanja ugovora", objasnio je predsjednik kluba Tommy Andersson.

"Ranije sam lagao samom sebi da nemam problema. To je izazivalo probleme u drugim klubovima u kojima sam igrao, ali sada sam odlučio prihvatiti pomoć koja mi je potrebna", poručio je Johnson.