Nogomet
6

"Ugasio" špekulacije o prelasku na Old Trafford: Pochettino produžio ugovor s Tottenhamom

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Tottenhama Mauricio Pochettino (44) neće mijenjati klub narednog ljeta iako se špekulisalo da bi mogao preći u Manchester United. Argentinski stručnjak je zvanično potpisao novi ugovor sa Tottenhamom do 2021. godine.

Tottenham je u aprilu saopćio da je dogovoren verbalni dogovor između Pochettina i kluba, ali fotografije Pochettina i Sir Alex Fergusona nakon ručka u Londonu, probudile su nove špekulacije kojima je sada došao kraj.

Pod vodstvom Pochettina, Tottenham je trenutno na drugom mjestu u ovoj sezoni što bi mogao biti najveći uspjeh ovog kluba u eri Premiershipa. U posljednjem kolu Tottenham igra protiv otpisanog Newcastlea i treba samo bod da osigura drugo mjesto na tabeli.

"Izgradili smo sjajnu grupu igrača sa ogromnim potencijalom i oni mogu biti još bolji, a uslovi u kojima su radimo su svjetska klasa", kazao je Pochettino.

Tottenham u svojim redovima posjeduje sjajne mlade igrače poput Harryja Kanea, Dele Allija, Erica Diera, Christiana Eriksena i Erika Lamele, a u ovoj sezoni Pijetlovi su bili najmlađi tim Premiershipa.

Pochettino je u Tottenham stigao na ljeto 2014. godine, a prethodno je trenirao Southampton i Espanyol.