Nogomet
4

UEFA započela online prodaju milion ulaznica za Euro 2016

Piše: D. B.
Krovna organizacija evropskog nogometa UEFA započela je online prodaju ulaznica za utakmice Evropskog prvenstva 2016. godine, koje se igra u Francuskoj.

Ljubiteljima nogometa je ranije omogućeno da od 12. maja do 9. juna naprave naloge za apliciranje za kupovinu ulaznica, a od danas registrovani korisnici mogu aplicirati. UEFA će aplikacije primati do 10. jula, kada će biti nasumično odabrani sretni dobitnici, odnosno kupci. U prodaji je milion ulaznica.

Apliciranje se vrši u tri jednostavna koraka, prvo se odaberu željene utakmice, potom se pošalje aplikacija, a na kraju preostaje čekanje završetka aplikacijskog roka i objavljivanje imena dobitnika.

Jedna osoba može aplicirati za maksimalno četiri utakmice. Dostupne su i tzv. "odredišne karte", koje omogućavaju kupcima da gledaju dvije utakmice na odabranom stadionu.

Što se tiče cijena, one su podijeljene u četiri kategorije. Za prvu utakmicu SP-a ulaznice prve kategorije koštaju 595 eura, druge kategorije 395, treće 195, a četvrte 75 eura.

Ulaznice za osminu finala koštaju 145, 105, 55 i 25 eura. Kada je riječ o četvrtfinalu, kupci će za ulaznice po kategorijama izdvajati 195, 135, 85 i 45 eura.

Što se tiče ulaznica za polufinalne mečeve, njihova cijena po kategorijama je 495, 295, 165 i 65 eura,

Cijene ulaznica za finalnu utakmicu EP-a koštaju 895, 595, 295 i 85 eura.

Naravno, zainteesirani mogu kupiti ulaznice samo za određenu utakmicu i to maksimalno četiri po jednoj osobi. Te ulaznice su za po jedan meč dnevno.

Dostupne su i ulaznice za osobe u invalidskim kolicima, a mjesta se nalaze u dijelovima stadiona s najboljim pogledom. Cijene će biti u četvrtoj kategoriji. Svi koji žele ove ulaznice moraju uz aplikaciju poslati i dokaze o invaliditetu.