Nogomet
0

UEFA smanjila kazne Drogbi i Bosingwi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Europska nogometna federacija (UEFA) prihvatila je žalbu Chelseaja, te je smanjila ranije izrečene kazne za dvojicu njihovih igrača, Didiera Drogbu i Josea Bosingwu.

UEFA je, podsjetimo, zbog uvreda na račun norveškog suca Toma Henninga Øvrebøa (uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka u Londonu između Chelseaja i Barcelone 1-1) kaznila Drogbu i Bosingwu. Drogba je dobio četiri utakmice suspenzije, a Bosingwa dvije, s time da su obojici prijetile još dvije utakmice zabrane nastupa, ako u iduće dvije godine ponove sličan prekršaj.

Nova kazna je sljedeća: Drogba je kažnjen s tri, a Bosingwa s dvije utakmice zabrane igranje. Postoji i nastavak, ukoliko oba igrača u naredne tri godine (a, ne dvije) prekrše uvjetnu kaznu (sličan istup) Drogbi slijede još dvije utakmice kazne, a Portugalcu još jedna.

Isto tako, Drogba mora platiti 15.000 eura kazne, a Bosingwa 10.000.

U prvoj kazni je Chelsea trebao platiti kaznu od 138.000 eura zbog ponašanja svojih igrača i navijača. No, korekcija kazne im je uštedila 38.000, pa londonski klub mora na račun UEFA-e uplatiti 100.000 eura.