Liga prvaka
0

UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Real Madrida i Barcelone

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Europska nogometna federacija (UEFA) objavila je na svojoj službenoj web stranici kako je pokrenula postupak protiv Real Madrida i Barcelone, nakon njihove prve polufinalne utakmice Lige prvaka.

Dva najjača španska kluba i dva svjetska giganta ostala su puno toga dužni navijačima, kada je sama nogometna igra u pitanju, pogotovo madridski klub, ali zato onih ružnih i prljavih scena na Santiago Bernabeuu uopće nije manjkalo.

Barcelona je golovima Lionela Messija u nastavku pobijedila s 2-0, a prijelomni trenutak zbio se u 62. minuti, kada je njemački sudac Wolfgang Stark pokazao crveni karton Portugalcu Pepeu. Većina nogometnih analitičara i zaljubljenika smatra da je to bila prestroga odluka. Mourinho je ironičnom gestikulacijom ka četvrtom sucu popratio isključenje svog sunarodnjaka Pepea, pa je njemački sudac i njemu pokazao crveni karton.

Prije toga, nakon završetka prvog poluvremena, došlo je do naguravanja na ulasku u tunel, a u tom je kaosu crveni karton dobio rezervni golman gostiju Jose Pinto.

''Predmet protiv Real Madrida otvaramo zbog bacanja zapaljivih predmeta na teren, zbog ulaska osoba na igralište kojima tamo nije mjesto, zbog crvenog kartona Pepeu, isključenja trenera Mourinha, te neprimjerenih izjava koje je Mourinho davao na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Predmet protiv Barcelone otvaramo zbog crvenog kartona Joseu Pintu. Oba predmeta rješavat će Disciplinska komisija u petak, 6. svibnja'', priopćila je UEFA.

Nakon priopćenja UEFA-e, stigla je i vijest kako je Barcelona odlučila prijaviti Mourinha UEFA-i, zbog izjava u kojima je Portugalac rekao ''kako bi se trener Pep Guardiola trebao sramiti ukoliko njegova ekipa na ovakav način osvoji trofej'', te je doveo u pitanje ''da li Barcelonin sponzorski ugovor s UNICEF-om donosi katalonskom klubu posebni tretman kod UEFA-e''.