Njemački mediji
0

UEFA otpustila Robina Bokšića

Totalsport
Robin Bokšić
Robin Bokšić
Europska nogometna federacija (UEFA) prekinula je saradnju sa svojim dosadašnjim istražiteljem Robinom Bokšićem koji je posljednjih sedmica postao poznat i u Hrvatskoj.

Bokšiću (32) je, navode njemački mediji, saradnja otkazana nakon što je istragu protiv njega i njemu nadređenog šefa Disciplinske službe Petera Limachera naredio sam predsjednik UEFA-e Michel Platini.

Sve je potaknuo članak u prošlosedmičnom izdanju magazina Stern koji je spomenutu dvojicu naveo kao ljude koji su širili lažne informacije o nizu klubova uključujući i njemački Bayern. Za bavarski su klub navodno proširili informaciju kako je 2008. godine pustio ruskom Zenitu u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa UEFA-e. Taj je dvoboj završio rezultatom 4-0 za Ruse, nakon što je u prvoj utakmici bilo 1-1.

Poslije izlaska Sternova članka Bayern je odlučio tužiti Limachera i Bokšića, a tražio je i dobio i reakciju UEFA-e.

U Hrvatskoj je Bokšić postao poznat nakon što je stigao u Kuću hrvatskog nogometa ispitati sudiju Brunu Marića zbog navodne sumnje u namještanje utakmice finala Hrvatskoga nogometnog kupa između Dinama i Hajduka prošle godine.