Nogomet
1

UEFA odgodila odluku o učestvovanju Kosova i Gibraltara u kvalifikacijama za SP 2018.

Klix.ba
Izvršni komitet UEFA-e je danas održao sastanak u Baselu (Foto: EPA)
Izvršni komitet UEFA-e je danas održao sastanak u Baselu (Foto: EPA)
Izvršni komitet Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) odlučio je da odgodi odluku oko učešća Kosova i Gibraltara u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Izvršni komitet UEFA-e je na današnjem sastanku u Baselu odlučio formirati posebnu komisiju koja će se baviti tim pitanjem.

"Danas nismo donijeli odluku o mogućem učešću Kosova i Gibraltara u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Osnovali smo posebnu komisiju koja će o tome odlučiti", rekao je potpredsjednik-e UEFA Georgi Surkis ruskoj novinskoj agenciji TASS.

Podsjetimo, Kosovo i Gibraltar su u petak postali članovi FIFA-e na Kongresu u Meksiko Sitiju, nakon što su ranije primljeni u UEFA-u.

Prema nezvaničnim informacijama, ukoliko UEFA dozvoli Kosovu i Gibraltaru učešće u kvalifikacijama za SP 2018., ekipe će biti žrijebane u dvije grupe koje trenutno imaju po pet ekipa.

Kosovo bi igralo u grupi I sa Hrvatskom, Islandom, Ukrajinom, Turskom i Finskom, dok bi Gibraltar igrao u našoj grupi H. Osim Zmajeva, u grupi H su i Belgija, Grčka, Estonija i Kipar.