Žalbe nisu urodile plodom
17

UEFA neće brisati kartone igračima Chelsea i Bayerna

FENA
Sudija pokazuje Terryju crveni karton (Foto: Arhiv/AFP)
Sudija pokazuje Terryju crveni karton (Foto: Arhiv/AFP)
Evropska nogometna federacija (UEFA) neće brisati suspenzije šestorici igrača Chelsea i Bayern Munchena zbog kojih neće moći da igraju u finalu Lige prvaka, uprkos žalbi svjetskog nogometnog sindikata.

Zbog žutih kartona Chelsea će u finalu Lige prvaka igrati bez Branislav Ivanovića, Raula Meirelesa i Ramireza, a Bayern bez Davida Alabe, Holgera Badstubera i Luiza Gustava.

Svih šest nogomataša moraju da odsluže jednu utakmicu suspenzije zato što su u polufinalu zaradili treći žuti karton u takmičenju.

"UEFA je saopštila da neće odgovarati na poziv za pomilovanje šestorici igrača koji će propustiti finale Lige prvaka zbog trećeg žutog kartona. Štaviše, istaknuto je da se pravilo neće mijenjati", navodi se u saopštenju sindikata FIFPro.

Amnestija za žute kartone već se primjenjuje nakon četvrtfinala u Ligi prvaka i na Svjetskom prvenstvu u organizaciji FIFA.

"Različita pravila mogu da se primjenjuju u različitim takmičenjima. UEFA nije primila nikakve molbe u vezi sa žutim kartonima, čak ni od predstavnika Bayerna", rekao je član izvršnog komiteta UEFA Michaela Van Praagha, koji je čelnik grupe za pravila u Ligi prvaka.

Finale Lige prvaka igra se u Munchenu 19. maja.