Guus Hiddink
0

"UEFA mora razmisliti o video-zapisu"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Izbornik ruskih nogometaša i privremeni menadžer Chelseaja Guus Hiddink željan je stati na kraj sudačkim previdima, pa se zalaže za uvođenje video-tehnologije u nogomet.

Povod Hiddinkovom zahtjevu treba tražiti u eliminaciji Chelseaja iz polufinala Lige prvaka, gdje je norveški sudac Tom Henning Øvrebø odigrao veliku ulogu propustivši, po sudu analitičara, svirati tri ili četiri jedanaesterca.

  • U sportovima poput ragbija ili američkog nogometa u vitalnim trenucima utakmice posluže se video-zapisom. Pričeka se pet sekundi da sudac zadužen za pregled snimke donese odluku, što se prakticira samo u ključnim trenucima utakmice. Ono što može prelomiti utakmicu se provjeri i sudac pored ekrana ima pravo promjene odluke - upoznat je Hiddink s tehnologijama u sportu.

  • Kada se donese odluka nakon pregleda snimke, onda je ona pravovaljana. Da takvo što postoji u nogometu, mi bismo igrali finale Lige prvaka. Na UEFA-i je da se odluči za takav potez i olakša sucima težak posao - prozvao je Hiddink Evropsku nogometnu federaciju.