Euro
29

UEFA istražuje bačenu bananu prema Balotelliju

Totalsport
Evropska nogometna federacija ima mnogo posla oko utakmice Hrvatske i Italije, u 2. kolu grupe C Evropskog nogometnog prvenstva u poljskom Poznanju.

Naime, Talijanski olimpijski odbor je već poslao protestno pismo zbog zviždanja hrvatskih navijača za vrijeme intoniranja talijanske himne, prije početka ogleda. Isto tako, utakmicu je engleski sudac Howard Webb dva puta prekidao zbog bacanja pirotehničkih naprava na teren i to od strane hrvatskih navijača, a UEFA se sada "zabavlja" i "slučajem banana".

BBCje prvi otkrio priču po kojoj je, navodno od strane opet hrvatskih navijača, bačena banana prema Mariju Balotelliju, igraču Italije, za vrijeme ogleda.

Potvrdio je to i jedan od fotoreportera koji se nalazio uz travnjak, a koji je, pak, naveo da je i ona uklonjena od strane jednog od čuvara reda. Također, potvrđeno je i hukanje u nekim trencuima kada je Balotelli imao loptu u svom posjedu, što zaokružuje priču o rasnim napadima, a borba protiv rasizma je prvo protiv čega se UEFA bori na ovom natjecanju.