Marca
0

UEFA će suspendovati Mourinha na sedam utakmica

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Napad na sudije i Evropsku nogometnu federaciju (UEFA) nakon prve polufinalne utakmice Lige prvaka protiv Barcelone mogao bi donijeti treneru Real Madrida Josea Mourinha tešku kaznu.

Španski dnevnik Marca u petak piše da UEFA planira izreći portugalskom stručnjaku suspenziju na čak sedam utakmica u Ligi prvaka! Jednu je Mourinho već odradio, u uzvratu na Camp Nouu, a sljedećih bi šest, ako se informacija pokaže tačnom, morao odraditi tokom prvoga kruga Lige prvaka sljedeće sezone.

U UEFA-i, koju je Mourinho nakon poraza na Santiago Bernabeuu (2-0) optužio da štiti Barcelonu, smatraju kako je Portugalac narušio ugled krovne institucije evropskog nogometa. Dio čelnika UEFA-e navodno se zalagao za još oštriju kaznu, čak do deset utakmica, kako bi se na taj način poslalo upozorenje svim budućim eventualnim kritičarima.

Marca tvrdi da ni Mourinho, ni Real Madrid, neće prihvatiti moguću tešku kaznu. Spremni su se žaliti najprije Disciplinskoj komisiji UEFA-e, a bude li potrebno, čak i Međunarodnom sportskom sudu (CAS) u Lausannei.