Nogomet
19

Udinese u Trstu dočekuje Široki, Musa naglašava da u Italiju ne putuju turistički

Piše: Edin Isanović
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Uzvratna utakmica 3. pretkola Evropske lige između Udinesea i Širokog Brijega odigrat će se večeras u Trstu. U prvom meču, koji je prije sedam dana odigran u Zenici, Talijani su slavili 3:1 i praktično osigurali prolaz u narednu rundu.

Di Natale i njegovi saigrači i u revanšu su veliki favoriti. Crno-bijeli su na Bilinom Polju demonstrirali znanje i moć.

Bilo bi nerealno očekivati da tim sa Pecare priredi iznenađenje iako je u nogometu sve moguće. Strateg Udinesea Francesco Guidolin podvlači kako još uvijek nije sve gotovo i da imao još 90 minuta igre.

"Želim na terenu vidjeti ekipu koja je fokusirana na rezultat koji je još uvijek aktivan. Razgovarao sam sa igračima, a odgovor očekujem na terenu. Svaka ekipa ima dužnost da pokuša preokrenuti rezultat, mislim da će to pokušati i bh. predstavnik“, istako je Guidolin dodajući kako je dobro što se utakmica igra u večernjim satima zbog velikih vrućina.

Strateg Širokog Slaven Musa naglašava kako je prvenstvena pobjeda protiv Veleža (bilo 3:0) donijela mir pred dva vrlo bitna meča protiv Udinesea i Sarajeva.

"U Trst ne idemo turistički u šoping, želimo odigrati dobru utakmicu. Težit ćemo da dođemo do povoljnijeg rezultata od onog u Zenici. Da li ćemo uspjeti, ostaje da vidimo“, kazao je Musa.

Na put nisu krenuli povrijeđeni Ivica i Damir Džidić. Kordić i Wagner najverovatnije neće započeti utakmicu protiv tima iz Udina od prve minute.

Utakmica počinje u 20:45 sati uz direktan prijenos na BHT1.