Serie A
0

Udinese savladao Inter 1-0

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Dva promašena jedanasterca i dva crvena kartona obilježila su završnicu derbija 14. kola Serije A u kojem je Udinese savladao Inter u Milanu s 1-0.

Agonija Intera se nastavila, kao i uspješni nastupi Udinesea u ovoj sezoni Serije A. U njihovom susretu u 14. kolu odigranom u Milanu, Udinese je slavio s 1-0 pogotkom Isle u 73. minuti. No, zadnjih pet minuta ponudilo je puno drame i velikih promašaja.

Prvo je u 85. minuti kapiten Intera Javier Zanetti nepropisno zaustavio kapitena gostiju Antonija Di Natalea, a sudija je pokazao na bijelu tačku, te crveni karton Zanettiju.

Međutim, golman Intera Julio Cesar je odličnom reakcijom zaustavio udarac Di Natalea s bijele tačke, da bi se samo nekoliko trenutaka kasnije identična situacija ponovila, ali s druge strane igrališta, u kaznenom prostoru Udinesea. Ferronetti je srušio Milita pa je dosuđen jedanaseterac za Inter kojeg je odlučio izvesti Pazzini. No, prilikom izvođenja kaznenog udarca Pazzini se pokliznuo i krivo zahvatio loptu koja je otišla visoko preko gola. Ferronetti, koji je skrivio najstrožu kaznu, i dalje se nije mirio s tom odlukom pa je zbog silnih protesta i on prije vremena napustio igru zbog dva žuta kartona u dvije minute.

U drugom subotnjem duelu Napoli je s dva gola Cavanija bio bolji od Leccea s 4-2. U periodu od samo 15 minuta sredinom prvog dijela Napoli je poveo 3-0 i do kraja pobjeda nije dolazila u pitanje.

Serie A, 14. kolo:

Inter – Udinese 0-1 (Isla 73) Napoli – Lecce 4-2 (Lavezzi 26, Cavani 33, 82, Dzemaili 41 / Muriel 54, Corvia 90+2)

Redoslijed: 1. Milan 27, 2. Udinese 27, 3. Juventus 26 (-1), 4. Lazio 22 (-1), 5. Napoli 20, 6. Palermo 19 (-1)...