Nogomet
10

Učinak Zmajeva proteklog vikenda: Lulić i Sušić strijelci, Pjanić asistirao, Džeko i Bešić na klupi

Piše: A. M.
Foto: EPA
Foto: EPA
Protekli vikend sjajnom partijom obilježio je Senad Lulić koji je sa Lazijom porazio Fiorentinu. Uspio je Lulić u drugom minutu sudijske nadoknade savladati domaćeg golmana za potvrdu trijumfa.

Istakao se i Tino Sven Sušić, junak navijača Hajduka koji je presudio Slaven Belupu u Koprivnici.

Edin Džeko trijumf Cityja odgledao je sa klupe, dok je briljirao Miralem Pjanić, asistent u trijumfu Rome nad Chievom.

Asmir Begović (Stoke City) – Stoke je na domaćem terenu porazio Swansea, a Begović je na golu proveo svih 90 minuta.

Jasmin Fejzić (Aalen) – Reprezentativac BiH preselio je na klupu u svom klubu. Posljednji meč u kojemu je Aalen remizirao na gostovanju kod Karsluhera odgledao je sa klupe za rezervne igrače.

Ratko Dujković (HŠK Zrinjski) – Golman aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine stajao je na golu svog kluba u derbiju protiv Sarajeva. Jedan je od najzaslužnijih što su Plemići u subotu izbjegli poraz Pod Bijelim brijegom.

Ermin Bičakčić (Hoffenheim) – Gostujući remi protiv HSV-a (1:1) odgledao je sa klupe za rezervne igrače.

Josip Kvesić (FK Željezničar) – Zbog povrede je teren u duelu sa Veležom napustio u 73. minutu. Željezničar je ostvario trijumf rezultatom 1:0.

Mensur Mujdža (SC Freiburg) – Odigrao 67 minuta u domaćem porazu Freiburga od Wolfsburga rezultatom 2:1.

Avdija Vršajević (HNK Hajduk) – Nije konkurisao za meč protiv Slaven Belupa. Hajduk je trijumfovao sa 1:0, a problem sa povredom Avdija je imao i tokom nedavno reprezentativne akcije.

Sead Kolašinac (Schalke 04) – Zbog povrede koljena nije nastupio u domaćem trijumfu nad Herthom rezultatom 2:0.

Ognjen Vranješ (Pribram) – Meč Dukle iz Praga i Pribrama prekinut je pri rezultatu 2:1 u korist Dukle. Ognjen Vranješ nije konkurisao za ovaj meč.

Toni Šunjić (Kuban Krasnodar) – Šunjićev klub doživio je rezultatsku katastrofu na gostovanju kod CSKA u Moskvi. Bilo je 6:0, a naš reprezentativac odigrao je svih 90 minuta u poraženom timu.

Emir Spahić (Bayer Leverkusen) – Povratnik među Zmajeve vratio se u tim Apotekara koji su remizirali na gostovanju u Stuttgartu (3:3).

Anel Hadžić (Sturm Graz) – Sturm je kao gost remizirao sa Neustadtom, a Anel Hadžić na terenu je proveo svih 90 minuta. U samom finišu zaradio je žuti karton.

Tino Sven Sušić (HNK Hajduk) – Da se nalazi u odličnoj formi potvrdio je sinoćnjim pogotkom u Koprivnici protiv Slaven Belupa. Hajduk je ostvario još jednu pobjedu, a konačan rezultat glasio je 1:0.

Gojko Cimirot (FK Sarajevo) – Veznjak Sarajeva odigrao je svih 90 minuta u gostujućem remiju protiv Zrinjskog u Mostaru.

Muhamed Bešić (Everton) – Karamele su na domaćem terenu bile uvjereljive sa 3:0 protiv Aston Ville, a Muhamed Bešić ovog puta nije ulazio u igru.

Sanjin Prcić (Stade Rennes) – Rennes je na gostujućem terenu remizirao sa Metzom, a naš reprezentativac nije ulazio u igru.

Senad Lulić (Lazio) – Odigrao je svih 90 minuta u velikom trijumfu Lazia nad Fiorentinom na gostujućem terenu (2:0). U drugom minutu sudačke nadoknade postigao je drugi pogodak za Lazio.

Sejad Salihović (Hoffenheim) – Zbog povrede nije konkurisao za meč Hoffenheima u Hamburgu.

Haris Medunjanin (Deportivo La Coruna) – U velikom trijumfu Deportiva nad Valencijom (3:0), Medunjanin je odigrao svih 90 minuta.

Goran Zakarić (NK Široki Brijeg) – Široki Brijeg sa visokih 7:2 porazio je Čelik, a reprezentativac Bosne i Hercegovine bio je asistent kod šestog pogotka domaćina. Na terenu je proveo 76 minuta.

Miralem Pjanić (AS Roma) – Sjajan nastup protiv Zukanovićevog Chieva krunisao asistencijom za vodeći gol Vučice. Zamijenjen je u 68. minutu pri rezultatu 3:0.

Izet Hajrović (Werder Bremen) – Sa klupe za rezervne igrače odgledao je blamažu svog kluba na Allianz Areni. Werder je od aktualnog prvaka Njemačke poražen sa 6:0.

Edin Višća (Istanbul BB) – Napadač Istanbula odigrao je svih 90 minuta u gostujućem remiju protiv Konyaspora (0:0).

Vedad Ibišević (Stuttgart) – Napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine u remiju sa Bayerom iz Leverkusena (3:3) odigrao je svih 90 minuta.

Edin Džeko (Manchester City) – Kapiten Zmajeva nije nastupio u trijumfu Građana nad Tottenhamom. Meč je odgledao sa klupe za rezervne igrače. City je ostvario trijumf rezultatom 4:1.