Nogomet
5

Ubjedljive pobjede Sparsa i Igokee, Širokom hercegovački derbi

Piše: D. Brkić
Foto: Igokea.rs
Foto: Igokea.rs
Košarkaši Širokog i nakon šest odigranih kola u Ligi 6 ne znaju za poraz. Sinoć su na Pecari u hercegovačkom derbiju savladali Zrinjski sa 88:76.

Zrinjski je bolje otvorio susret i imao prednost nakon prvog perioda te na poluvremenu 43:42. U nastavku domaći igraju agresivnije u odbrani i pitanje pobjednika rješavaju u trećem periodu 27:14. Do kraja su znalački očuvali prednost i stigli do omjera 6-0, dok je Zrinjski ostao na 0-6.

Ponovo je Ivan Novačić bio najefikasniji akter utakmice. Za Široki je postigao 18 poena, dok je za Mostarce Vojin Svilar postigao 17.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, Igokea, još jednom je ubjedljivo savladala Leotar. Ovoga puta u Trebinju sa 95:66. Domaći oslabljeni neigranjem Miljana Radisavljevića uspjeli su se držati do poluvremena, ali su u nastavku Igosi slomili njihov otpor i upisali petu pobjedu za omjer 5-1, dok Leotar ima 1-5.

Danilo Negovanović sa 15 poena bio je najefikasniji u taboru domaćih, a kod Igokee Brady Heslip je postigao 30 poena.

U derbiju u Skenderiji sarajevski Sparsi su ubjedljivo porazili Slobodu sa 97:75. Za Sparse nisu igrali Stefan Glogovac i Đoko Šalić, ali to nije bila prepreka da ne dođu do itekako značajnog trijumfa.

Do 40:36 vodila se izjednačena bitka, a onda su domaći napravili seriju 15:3 i sa + 16 otišli na poluvrijeme. Poenima Nedima Buze prvi put su poveli sa 21 poenom razlike, imali +26 i do kraja sigurnim koracima došli do pobjede i omjera 3-3, koliko imaju i Tuzlaci.

Najefikasniji u taboru Sparsa bio je Igor Josipović sa 20, dok je kod Tuzlaka Saša Džambić postigao 17.

U utorak se igra 7. kolo, a sastaju se: Igokea – Široki, Zrinjski – Sloboda, Leotar – Spars.

Tabela:

Široki 6-0 Igokea 5-1 Spars 3-3 Sloboda 3-3 Leotar 1-5

Zrinjski 0-6.