Revanš utakmica Lige prvaka
0

U Želji vjeruju da mogu popraviti dojam protiv Maribora

Piše: Edin Isanović
S prve utakmice (Foto: Damjan Žibert/24ur.com)
S prve utakmice (Foto: Damjan Žibert/24ur.com)
Aktuelni bh. prvak Željezničar večeras će na Koševu odigrati uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv Maribora. Plavi su u prvom okršaju na Ljudskom vrtu poraženi rezultatom 4:1. Izabranicima Amara Osima trebala bi pobjeda od naprimjer 3:0 kako bi se plasirali u naredni krug najelitinijeg evropskog klupskog takmičenja.

Svi su u taboru tima sa Grbavice svjesni da će takvo nešto biti teško ostvariti. Ipak, oni najoptimističniji nadaju se čudu.

"Trebamo igrati što ozbiljnije. Ovaj put imamo prednost domaćeg terena, što nije bio slučaj u prošloj utakmici. Osim toga, imat ćemo i veliku pomoć sa tribina. Bilo kakvo bezglavo jurcanje po terenu može nas dovesti do toga da imamo velike probleme. Ne opterećujem se nekim 'ranim' golom, bitno nam je samo da odigramo kao u prvom poluvremenu u Mariboru", naglasio je prvi šef struke Plavih Amar Osim, koji je dodao kako su svi nogometaši zdravi i spremni za okršaj sa Slovencima.

On je dodao kako će biti izmjena u udarnoj postavi, ali da se ekipa neće drastično promijeniti. Postoji mogućnost da od prve minute zaigraju Bekrić i Bešlija. S druge strane, u taboru Maribora napominju kako će na Koševu igrati ofanzivno. "Čeka nas teška utakmica. Mi nećemo braniti prednost stečenu na Ljudskom vrtu. Vjerujem kako ćemo uz pravi pristup doći do povoljnog rezultata. Znam da sve imamo pod kontrolom, znam da imam kvalitetne igrače, njihov karakter. Optimista sam, imamo dosta iskustva, ali treba biti oprezan", istakao je šef stručnog štaba Maribora Darko Milanič.

Utakmica počinje u 21:00 sati, a kako sada stvari stoje nijedna TV kuća neće prenositi ovaj dvoboj.

U prodaju je pušteno 11.000 karata, od toga 6.000 za istočnu tribinu te 5.000 za južnu. Očekuje se i dolazak blizu 400 navijača iz Maribora.

Oni danas kreću za Sarajevo, a za njih je rezervisana sjeverna tribina najvećeg bh. stadiona.