Nogomet
0

U Željezničaru priželjkuju pobjedu protiv Zvijezde za nastavak dobrog niza

Piše: J. H.
Dino Đurbuzović i Srđan Stanić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Dino Đurbuzović i Srđan Stanić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
FK Željezničar u nedjelju dočekuje NK Zvijezda iz Gradačca u okviru 16. kola BH Telecom Premijer lige BiH. Šef Stručnog štaba Plavih sa Grbavice Dino Đurbuzović najavljuje pobjedu i nastavak dobrog Željinog niza.

Ne potcjenjujući protivnika, Đurbuzović kaže da Željezničar očekuje veoma teška utakmica protiv Zvijezde koja u svojim redovima ima vrlo kvalitetnih igrača.

"Nemaju neki dobar skor na strani, ali mi u svaku utakmicu ulazimo spremni da u ime kluba i navijača osvojimo tri boda koja su nam u ovom momentu veoma bitna. Ne potcjenjujem protivnika, ali to nam je cilj", kazao je šef struke Željezničara.

Dino Đurbuzović, šef Stručnog štaba FK Željezničar
Dino Đurbuzović, šef Stručnog štaba FK Željezničar

Kao i tokom dosadašnjeg dijela sezone, Željo i u ovu utakmicu ulazi sa problemom povrijeđenih igrača.

"Imamo jedan problem sa Nerminom Jamakom koji se žali na povredu. O njegovoj igri ćemo odlučiti u nedjelju pred utakmicu", dodaje Đurbuzović.

Do kraja proljetnog dijela sezone ostala su još četiri kola. Đurbuzović kaže da ide iz utakmice u utakmicu i da o protivnicima koji dolaze poslije Zvijezde ne razmišlja.

Prvotimac Srđan Stanić u odličnoj je formi u posljednjih nekoliko utakmica. Kako kaže, sa olakšanjem ulaze u utakmicu sa Zvijezdom nakon što su napravili dobre rezultate u proteklih nekoliko utakmica Premijer lige i plasirali se četvrtfinale Kupa BiH.

Srđan Stanić, prvotimac FK Željezničar
Srđan Stanić, prvotimac FK Željezničar

"U utakmicu također ulazimo sa velikim oprezom zbog toga što je Zvijzeda odlično odigrala utakmicu an Otoci protiv Olimpica i znaju odnijeti bodove iz Sarajeva. Nadam se da im mi to nećemo dopustiti u nedjelju", kaže Stanić.

Iz FK Žljezničar su naglasili da je počela prodaja polusezonskih ulaznica po cijeni od 30 KM (jug) i 50 KM (sjever).