Nogomet
0

U Željezničaru očekuju bolje "proljeće"

FENA
Nogometaši Željezničara jesenji dio takmičenja u Premijer ligi BiH okončali su na skromnom 10. mjestu. Uprava kluba u nastavku sezone zacrtala je visoke ciljeve - osvajanje Kupa BiH i mjesta u gornjem dijelu tabele.

U očekivanju boljeg "proljeća" Uprava je u pauzi za novog šefa Stručnog štaba imenovala nekadašnjeg igrača "plavih" Simu Krunića, koji je na toj dužnosti zamijenio Envera Hadžiabdića, te dovela dva pojačanja Romea Filipovića i Engleza Neila Wooda.

Na današnjoj pres-konferenciji, Kunić je izrazio zadovoljstvo podrškom u klubu i obavljenim pripremama u Blagaju i Herceg- Novom te najavio bolje rezultate u drugom dijelu prvenstva.

"Od igrača ću zahtijevati da igraju ofanzivno i da u svakom susretu idu na pobjedu. Pokušat ću da promijenim mentalitet igrača. Siguran sam da će se svaka ekipa namučiti da nas pobijedi. Nadam se da ćemo u tri predstojeće utakmice, sa Žepčem u prvenstvu i u kupu sa Sarajevom, napraviti pozitivne rezultate, iako je nezahvalno prognozirati rezultate s gradskim rivalom. Novi igrači dobro su se uklopili u ekipu, posebno Filipović, dok Wood ima malih problema. Ipak smatram da je on pravi profesionalac i da neće biti poteškoća. Pelak i Mulalić su gotovo čitav period priprema bili povrijeđeni, tako da pokušavamo i njih da uklopimo u ekipu", kazao je Krunić.

Osim povrijeđenog Edina Dude, te Filipovića, čiji certifikat treba da stigne, svi igrači su u kombinaciji za prvi tim.

Nastavak sezone nogometaši Željezničara otvaraju susretom protiv Žepča. Iako u subotu na Grbavicu dolazi najslabija ekipa u Premijer ligi, Krunć ističe, da njegovi igrači u svaku utakmicu moraju ući maksimalno motivirani.

Susret Željezničar-Žepča igrat će se 1. marta u 13.30 sati.