Nogomet
10

U Željezničaru najavljuju odbranu titule i traže generalnog sponzora

Klix.ba
S današnje konferencije za medije (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
S današnje konferencije za medije (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
Tokom zimske pauze Željezničar nisu pojačala zvučnija imena, ali u klubu ipak očekuju odbranu titule u nastavku sezone Premijer lige BiH, zaključak je današnje press konferencije na kojoj su se novinarima obratili novi direktor kluba Mirsad Šiljak, menadžer Amar Osim i šef stručnog štaba Dino Đurbuzović.

Ekipu su pojačali lijevi bek Amir Spahić, golman Marijan Antolović, stoper Jasmin Bogdanović, te dvojica mlađih igrača Anel Alibašić i Mirsad Ramić, koji se vratio sa pozajmnice iz Travnika.

"Zvanično nismo još nikoga doveli, obavljamo razgovore sa igračima. Ugovori će biti potpisani na vrijeme“, izjavio je Osim.

Rekao je da je okosnica tima ostala na okupu, te da će ekipa u narednom periodu odigrati dvije revijalne pripremne utakmice, te dva važnija susreta sa premijerligaškim rivalima, Veležom i Širokim Brijegom.

Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"U prvenstvu imamo veću konkurenciju nego inače. Na početku sezone nismo bili opterećeni osvajanjem titule, sada smo prvi na tabeli“, rekao je Osim.

Đurbuzović je istakao da ekipa može odgovoriti ciljevima, što su pokazali u pripremnoj utakmici protiv Borca.

"Mi nismo dovodili zvučna imena, svjesni smo situacije. Mislim da se možemo osloniti na našu djecu. Ostalo je 11 kola a šest je kandidata za titulu. Naš cilj je odbraniti titulu, a borit ćemo se i za Kup BiH“, rekao je Đurbuzović.

Dino Đurbuzović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dino Đurbuzović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Novinarima se obratio i novi direktor, Mirsad Šiljak koji je rekao da uprava kluba intenzivno traga za novim generalnim sponzorom. Pregovori su u toku sa više potencijalnih partnera.

"Situacija u klubu nije sjajna, ali nije ni toliko loša. Ovaj klub ima potencijal, mislim da ćemo ostvariti sve ciljeve“, rekao je Šiljak.

Mirsad Šiljak (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mirsad Šiljak (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)