Nogomet
60

U vrijeme dok je nosio dres Zrinjskog Mamić je Modriću plaćao 500 maraka mjesečno

Klix.ba
Luka Modrić iz vremena kada je nosio dres Zrinjskog
Luka Modrić iz vremena kada je nosio dres Zrinjskog
Fudbaler Reala iz Madrida Luka Modrić u svom iskazu hrvatskom USKOK-u opisao je način na koji je prije jedanaest godina potpisao ugovor sa zagrebačkim Dinamom.

Modrić je tom prilikom govorio i o posudbi u mostarski Zrinjski, kao i o članstvu u menadžerskoj agenciji Mamić Sport Agency u vlasništvu Zdravka Mamića.

“Zajedno sa roditeljima, s obzirom na to da sam bio maloljetan, potpisao sam ugovor s navedenom agencijom na temelju kojeg se ona brinula o meni. Mjesečno sam dobijao 500 njemačkih maraka od te agencije koja mi je nabavljala i sportsku opremu, plaćala mi smještaj u stanovima, s tim da sam u pravilu imao cimera sa sobom. Sa navršenih 18 godina agencija mi je kupila automobil Golf pet”, rekao je Modrić.

Kada je Zdravko Mamić ušao u Dinamo, agenciju je formalno prepustio Nickyju Vuksanu i Damiru Joziću, koji su Modrića zastupali u kasnijem transferu u Tottenham. Luka je istovremeno sa Zdravkom Mamićem potpisao građanski ugovor, kakav su potpisivali i drugi igrači, naveo je zagrebački Jutarnji list.

Modrić je potvrdio da ustvari nije ni znao šta u ugovoru piše jer mu ga Mamić nije dao, kao ni niz drugih dokumenata koje je na njegovo traženje u vrijeme igranja u Dinamu potpisivao.

“U više navrata Zdravko Mamić bi mi došao i rekao da nešto potpišem, a ja nisam posebno ni pogledao o čemu se radi. Budući da sam sa njim imao veliki odnos povjerenja, nisam se posebno ni interesovao o čemu se radi”, dodao je Modrić.