Četvrtfinale Kupa BiH
3

FOTO / U taboru Plavih oprezni pred revanš s Olimpicom

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Uoči revanš utakmice četvrtfinala Kupa BiH u kojoj Željezničar dočekuje ekipu Olimpica, u taboru Plavih su veoma oprezni iako imaju prednost iz prvog susreta na Otoci koji je završen rezultatom 1:0 u korist Željezničara.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Olimpic nema pozitivnu statistiku u duelima sa Željezničarom i na Grbavicu stiže sa rezultatskim zaostatkom. Trener Plavih Amar Osim ovoj utakmici pristupa ozbiljno i oprezno.

"Gol koji smo postigli na Otoci neće utjecati na igru Olimpica. Oni nisu ekipa koja igra napadački, ali se i ne brane. Imaju neku svoju igru. Njima jedan gol na Grbavici garantuje nešto lijepo, dok smo mi u situaciji u kojoj ne znamo šta da radimo. Pitanje je da li pokušati odbraniti prednost ili krenuti ka golu gostiju. Nismo vježbali penale jer time šaljemo pogrešnu poruku našim igračima. Što se tiče rezultata, ne mislim da će biti 0:0", izjavio je Osim.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Dodao je da opasnost vidi u činjenici da su mnogi otpisali Olimpic te da zbog toga očekuje "rekordnih" 1.200 gledatelja na Grbavici.

"Svi su ih otpisali, samo oni vjeruju u sebe. Mnogi nas već vide u polufinalu, a samo jedan posr... gol bi mogao sve promijeniti", rekao je u svom stilu Osim.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Novinarima se obratio i igrač Željezničara Josip Kvesić. On ne razmišlja o porazu, remiju, ali ni polufinalu, nego se fokusira na utakmicu s Vukovima i poziva saigrače da se ne opuste.

"Imaju odlične pojedince, ali su jaki i kao kolektiv. Tijesno smo ih pobjeđivali, a na Grbavici smo vrlo lako mogli i izgubiti od njih. Bilo bi odlično kad bismo uspjeli postići brzi gol. Ne smijemo se opustiti, moramo prvo proći Olimpic pa onda razmišljati o polufinalu", smatra Kvesić.

Osim u utakmici protiv Olimpica neće moći računati na povrijeđene Kerlu i Zebu.

Susret počinje u 17 sati, a godišnje i polugodišnje ulaznice neće važiti.