Nisu impresionirani
0

U svlačionici "građana" se stvara klan protiv Džeke

Sarajevo-x.com
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko još uvijek nije uspio pronaći pravu formu u dresu Manchester Cityja i još uvijek čeka na prvi pogodak u svom novom klubu, što je uznemirilo trenera Roberta Mancinija, ali i Edinove saigrače u svlačionici "građana".

Prema pisanju britanskog lista Daily Mail, Džekini saigrači nisu impresionirani njegovim izdanjima.

Kako navodi ovaj list, posebno zabrinjavajuće za trenera Mancinija može biti tiha kampanja protiv Džeke unutar svlačionice, koja dolazi od igrača koji nisu zadovoljni njegovim radom na treninzima.

Mancini je silno želio dovesti Džeku u januarskom prelaznom roku da se u transfer upleo i predsjednik kluba Khaldoon Al-Mubarak kako bi naš reprezentivac došao u Manchester.

Međutim, Džeko nije još uvijek postigao gol u Premiershipu, a optužuju ga da je otupio oštricu prvog strijelca Teveza, koji prolazi kroz najduži period bez gola u sezoni.

"Džeko nije impresionirao druge igrače na treningu. Riječ koju koriste da opišu njegov stil je 'ukočen'. Ni njegov prvi dodir sa loptom ne smatraju najboljim, što je iznenađenje s obzirom da je doveden kao veliko pojačanje", rekao je izvor blizak klubu.