Nogomet
3

U Slaviji ogorčeni na suđenje Gorana Paradžika na utakmici protiv Olimpica

Klix.ba
Nogometaši Slavije slave pogodak protiv Olimpica (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometaši Slavije slave pogodak protiv Olimpica (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U FK Slavija poslije poraza od Olimpica rezultatom 1:3 vlada ogorčenje zbog suđenja glavnog arbitra Gorana Pardžika i njegovih pomoćnika Momira Širka i Jasmina Smajića. Tom prilikom na adresu našeg portala stiglo je saopštenje iz FK Slavija.

"Bh. nogometna javnost mogla je na utakmici našeg tima sa Olimpicom da vidi sudijsku lakrdiju u režiji Gorana Pardžika, glavnog arbitra i njegovih pomoćnika Momira Širka i Jasmina Smajića. Svojim odlukama drastično su oštetili naš klub i direktno utjcali na rezultat. Prva dva pogotka gostiju su postignuta iz ofsajd pozicija, a Paradžik i pomoćnik na toj strani, Širko, bili su nijemi posmatrači. Nisu međutim ostali bez reakcije poslije protesta naših igrača. Dodijelili su četiri žuta kartona. Postavljamo pitanje sudijama zašto nisu dosudili ofsajd gostujućih igrača? Da li su namjerno to predvidjeli. Nemoguće je da se naprave dvije takve greške nenamjerno. Ako su se držali pravila nogometne igre zašto nisu pokazali, barem žuti karton kod starta kapitena Olimpica na našeg golmana Mladena Lučića? Zakačio ga je nogom dok je Lučić ležao na travi sa uhvaćenom loptom. Nije valjda da ni to nisu vidjeli?", navodi se u saopćenju FK Slavija.

Prema riječima zvaničnika tima iz Lukavice, sudije su oštetile Slaviju dosuđivanjem ofsajda u dva slučaja. Izrazili su žaljenje što neke sudije, prema njihovom mišljenju, opstruiraju dobar rad NSBiH.

"Dok su gostima propustili da sviraju dva ofsajda, na suprotnoj strani su kod rezultata 1:0 za nas svirali dvije u najmanju ruku sumnjive situacije kao ofsajd pozicije naših igrača. Zbog ove lakrdije Paradžika i pomoćnika dužni smo, a u interesu našeg kluba, da dignemo glas i ukažemo na fudbalske kriminalce i lopove. Nećemo da prijetimo izlaskom iz Premijer lige, jer mislimo da Nogometni savez Bosne i Hercegovine sa svojim rukovodstvom radi u interesu nogometa i čini ogroman napor na poboljšanju infrastrukture svih klubova, regularnosti takmičenja, ali im Paradžik, Širko, Smajić i slični njima otežavaju taj put", dodaje se u saopćenju FK Slavija.

Iz kluba poručuju da su sudije i dalje najslabija karika bh. nogometa.

"Nema kola u kojem se klubovi ne žale na djelioce (ne)pravde. Nogometne sudije su bile i ostale najslabija karika bh. nogometa. Ispada da se šampionat igra zbog njih. Oni su glavni, na žalost, negativni likovi. Mi tražimo da nam Goran Paradžik, Momir Širko i Jasmin Smajić nikada više ne dijele pravdu. Ovo se posebno odnosi na prvu dvojicu. Kada god su bili na utakmici Slavije, koristili su priliku da nas oštete, sude protiv nas, jednostavno nas pokradu. Te nogometne kriminalce, lopove , neznalice i ljude bez časti ne želimo da vidimo u svojoj sredini", poručili su iz Slavije i istakli nadu da će sudijske greške biti sankcionisane.

"Nadamo se da će nadležni u NSBiH, a nakon izvještaja zvaničnih lica, zasluženo kazniti ove drumske razbojnike u sudijskom dresu. Vjerujemo NSBiH, ali ne verujemo sudijama. Bodovi nam naravno neće biti vraćeni, ali ćemo imati satisfakciju ako Paradžik, Širko i Smajić odu na jedno duže 'hlađenje' te ponavljamo, nikada više ne kroče na stadion Slavije u Istočnom Sarajevu" stoji u saopćenju FK Slavija.