Nogomet
86

U Sarajevu sasvim običan dan, nema euforije uoči meča Izrael - BiH

Piše: M. N.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Atmosfera u glavnom gradu BiH uoči večerašnje utakmice između Izraela i BiH nije euforična. Za razliku od Zenice, u Sarajevu neće biti javnog praćenja utakmice, a ulice ne odišu posebnom atmosferom kao što je to bilo u vrijeme kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Navijači su podijeljenog mišljenja. Mnogi će gledati utakmicu, neki u kućnoj atmosferi, a neki u kafićima, no kada je u pitanju pobjeda, odgovori su različiti.

"Bodrila sam Zmajeve uvijek, tako će biti i ovog puta. Bez obzira na sve, situaciju u reprezentaciji s povrijeđenim igračima, nadam se pobjedi", rekla nam je sugrađanka Matea.

Dok se jedni uzdaju u taktiku Safeta Sušića, drugi ga pak ne podržavaju.

"Ako urade na terenu ono što je Pape zamislio mogli bismo ih pobijediti, mada je sve u igri. Ali večeras svakako navijam", kazao je Amir.

Za razliku od njega sugrađanin Adnan ne dijeli to mišljenje.

"Gledat ću utakmicu, ali ne vjerujem da će pobijediti. Neću navijati dok je Sušić trener samo zbog toga što nije zvao igrače koji zaslužuju da igraju, a zvao je one koji nisu kalibar poput Svena Tina Sušića, Ratka Dujkovića, Šunjića i sl", rekao je Adnan.

Navijač Mirza kazao je kako od ranih jutarnjih sati ima tremu, te da se nada čudu.

"Svi će gledati utakmicu jer ih zanima šta će Sušić uraditi. Nadam se nekom čudnom golu Lulića i rezultatu 0:1 za nas. U svakom slučaju bit će interesantno gledati našu reprezentaciju bez ključnih pet igrača", rekao je.

Utakmica Izrael - BiH igra se u Haifi, a prenosi BHT s početkom u 20:45 sati.