Medunjanin za Sarajevo-x.com
0

VIDEO / "U šansi ne razmišljam puno, odmah pucam"

Razgovarao: Edin Isanović
Haris Medunjanin
Haris Medunjanin
Haris Medunjanin postigao je četvrti gol sezone. Naime, u okršaju Valladolida i Osasune bh. reprezentativac doveo je svoj klub u vodstvo u 80. minuti euro-golom. Svakako treba spomenuti da je u igru ušao samo deset minuta ranije kada je zamijenio Buena. Nažalost, vodstvo je trajalo samo šest minuta. Bod timu iz Pamplone donio je Camunas, te je završilo1-1.

"Drago mi je što sam poentirao, loptu sam zahvatio na pravi način i odsjela je u mreži. Ipak, ostaje žal što nismo došli do kompletnog plijena. Naročito zbog činjenice da su naši konkurenti Tenerife i Real Zaragoza kiksali. Propustili smo priliku da povećamo bodovni saldo. Ipak, prikazanom igrom možemo biti zadovoljni. Ja sam pored postignutog gola imao još jednu izglednu priliku, ali je nisam realizovao. Sve u svemu svojoj partiji dao bih dobru ocjenu", kaže za Sarajevo-x.com Medunjanin koji sa saigračima bio u klupskom autobusu kada je sa nama razgovarao.

Na pitanje da li u narednom periodu očekuje veću minutažu, odgovara:

"Mi igramo specifičan nogomet. Nekako je uvijek najdramatičnije u posljednjih dvadesetak minuta meča. Ima dosta odbijenih lopti, a ja uživam u tome da pucam sa većih udaljenosti. U šansi ne razmišljam puno, odmah šutiram. Da li ću igrati više zavisi od trenera".

Za kraj je spomenuo i reprezentaciju:

"Jedva čekam naredno okupljanje najjačeg državnog tima. Poželio sam doći u BiH."