Nogomet
30

U Romi se boje ponude Tottenhama: Pjanić mijenja odlazećeg Balea

Klix.ba
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
U Romi strahuju od ponude Tottenhama za Miralema Pjanića. Novac od prodaje Garetha Balea, engleski premijerligaš namjerava utrošiti na nekoliko igrača, među kojima je i bh. reprezentativac u dresu rimske Vučice.

Uprava Rome se nada da će prodati napadača Pabla Osvalda ovog ljeta, ali očekuju ostanak Pjanića, kojeg vide kao pokretačku snagu na sredini terena, gdje će popularni Mire igrati zajedno sa Danieleom de Rossijem i Kevinom Strootmanom.

Trener Vučice Rudi Garcia se nada ostanku 23-godišnjeg bh. reprezentativca koji je u talijansku ekipu stigao 2011. godine iz Lyona.

U posljednje vrijeme mnogo se spekuliše o odlasku Pjanića iz ovog tima, ali je Garcia smirio strasti mnogih timova željnih usluga ofanzivnog veznjaka riječima da Pjanića vidi kao jednog od najvažniji faktora u startnoj postavi.

Međutim, kako piše La Gazzetta dello Sport, trener Tottenhama Andre Villas-Boas na raspolaganju će imati blizu 100 miliona eura nakon što Velšanin Gareth Bale potpiše za Real Madrid, a samim tim i odriješene ruke kada je u pitanju kupovina igrača.

U međuvremenu, Roma je sve bliže završetku pregovora sa Arsenalom o kupovini Gervinha, kao i mladog reprezentativca Urugvaja Gonzala Buena.

Ipak, ostaje da se vidi da li će uprava i trener Gracia uspjeti uvjeriti Pjanića u projekt Rome i planove za narednu sezonu.