Nogomet
92

U Radniku oprezni pred susret s Olimpicom: Dolazi nam iskusan tim željan uspjeha

Klix.ba
Dušan Hodžić
Dušan Hodžić
Radnik će na Gradskom stadionu u Bijeljini u okviru 21. kola Premijer lige BiH, dočekati Olimpic. Prošlonedeljni minimalni poraz u Tuzli od Slobode, osim gubitka bodova uzrokovao je odsustvo par bitnih igrača zbog suspenzija. Prvotimci i stručni štab Radnika sa dozom opreza pristupaju ovom susretu, jer je nakon pobjede nad Borcem u prošlom kolu tim Olimpica ponovo u igri za opstanak.

Radnik će u ovu utakmicu ući bez dvojice standardnih igrača sredine terena Dine Beširovića i Adnana Šećerovića, koji odrađuju suspenziju zbog žutih kartona. Trener Slavko Petrović će morati da kombinuje sastav, a svakako ga može radovati oporavak od povreda Mašića i Zeljkovića, koji su igrali u srijedu u Lukavcu u četvrtfinalu Kupa BiH.

Hodžić smatra da je Olimpic čvrsta ekipa, ali ne i nepobjediva.

"Olimpic je ekipa koja je kvalitetna i smatram da je ova pozicija gdje se sada nalaze samo trenutna slabost. Moramo biti oprezni, jer nam u goste dolazi iskusan tim koji je željan uspjeha u šampionatu. Vjerujem da ćemo uz pomoć naših navijača doći to pobjede, koja će nas učvrstit u gornjrm dijelu tabele", izjavio je Hodžić.

Nenad Srećković
Nenad Srećković

Nenad Srećković, zimsko pojačanje Radnika, oporavio se od potresa mozga zadobijenog u Tuzli i spreman je za utakmicu protiv Olimpica.

"Imao sam lakši potres mozga na samom početku utakmice u Tuzli, ali nisam osjećao nikakve tegobe, pa sam bio spreman i odigrao utakmicu u kupu protiv Radničkog iz Lukavca. Protiv Olimpica će nam svakako nedostajati kažnjeni igrači, ali imamo kvalitetne igrače na klupi koji ih mogu sa uspješno zamijeniti. Mi u utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo, a na to nas obavezuju domaći teren i naša publika. Dat ćemo sve od sebe da osvojimo tri boda, kojim ćemo se zadržati u vrhu tabele", rekao je Srećković.

Utakmica između Radnika i Olimpica na Gradskom stadionu u Bijeljini počinje u 15 sati.