Nogomet
0

U Parizu uhapšeno još 80 navijača zagrebačkog Dinama

FENA
Gotovo 80 navijača zagrebačkog Dinama uhapšeno je u utorak ujutro u jednom pariskom hotelu nekoliko sati prije utakmice Lige prvaka između hrvatskog prvaka i PSG-a. Dinamovi navijači došli su u Pariz, iako su im francuske vlasti zabranile dolazak.

"Odluka ministra unutrašnjih poslova je na snazi, ti navijači nisu imali što raditi na francuskom teritoriju", izjavio je izvor blizak policiji.

Jučer su uhapšena 24 navijača Dinama nakon što su se sukobili s navijačima PSG-a. U tučnjavi je jedan hrvatski navijač povrijeđen.

U nedjelju je francuski ministar unutarnjih poslova Manuel Valls zabranio dolazak Dinamovih navijača u Francusku, uz obrazloženje da želi "izbjeći ozbiljne sigurnosne rizike za ljude i imovinu". Ministar je tada govorio o "vjerovatnom dolasku u Pariz od 150 do 200 pripadnika radikalne navijačke skupine Dinama Bad Blue Boysa koji nemaju ulaznice za utakmicu".

"Provjerit ćemo je li dio danas uhapšenih navijača učestvovao u jučerašnjoj tučnjavi", dodao je isti izvor.

"S obzirom na incidente u prvoj utakmici, znali smo da ti navijači nemaju nikakve veze s ljubavi prema nogometu i da mogu izazvati nasilje", izjavio je Manuel Valls.

"Prijave će ići protiv onih koji su učestvovali u tučnjavi i oni će biti prepraćeni do granice. Protiv francuskih navijača kojima je zabranjen pristup stadionu također će biti podignute prijave, a policijske kontrole oko stadiona bit će pojačane", dodao je ministar.