Sergej Barbarez za Sarajevo-x.com
0

"U ovom trenutku sve je crno, ali će se naći rješenje“

Piše: Edin Isanović
Sergej Barbarez
Sergej Barbarez
Jedna od najomiljenijih, najautoritativnijih i najcjenjenijih sportskih ličnosti u BiH Sergej Barbarez kaže kako nije izneneđen što Nogometni savez BiH nije prihvatio novi Statut, te samim tim izglasao suspenziju FIFA-e i UEFA-e.

"Očekivao sam ovakav rasplet. Dakako, vidjelo se i na predhodnim Skupštinama da pojedinci ne žele da se usvoji. Kad su mi javili šta se događalo rekao sam da bi me više iznenadilo da je scenarij bio drugačiji“, kaže za Sarajevo-x.com bivši kapiten bh. reprezentacije.

Upozorava da krovna kuća svjetskog nogometa nikada ne odustaje od svojih zahtjeva.

"FIFA ima autoritet i oni neće promijeniti svoj stav, mada neki misle da će pružiti još jednu priliku. Svim ljudima koji vole nogomet sada je sve crno, ali sam ubijeđen da će se naći rješenje. Ipak, ne treba ni sumnjati da će Savez biti suspendovan 1. aprila“, rekao je popularni Barba.

Na pitanje šta će biti sa državnim timom, odgovara:

"Naredna utakmica je u junu. U ovom trenutku ne znam šta će se do tada dešavati. Vjerujem da su predstavnici FIFA-e već unaprijed smislili neki drugi plan, jer je sve nagovještavalo da će doći do ovoga“.

Na kraju smo ga pitali da li bi danas stvari bile drugačije da se istrajalo u incijativi da se pojedinci smjene još 2008. godine. Podsjetimo tada je odigrana humanitarna utakmica: Spasimo bh. nogomet – “Kodro, Bola i prijatelji”. Barbarez je na to samo kratko odgovorio:

“I tada je postojalo drugo rješenje. Sad smo došli do zida”.