Nogomet
13

U Olimpicu spremni za historijski meč protiv Spartaka iz Trnave

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ples kuglica na nedavnom žrijebu u Nyonu debitantu u Evropskoj ligi, sarajevskom Olimpicu podario je Spartak iz Trnave.

Gosti koji za razliku od našeg predstavnika imaju iskustvo igranja u evropskim takmičenjima imaju ulogu blagog favorita, ali u Olimpicu vjeruju da već na startu mogu iznenaditi Slovake. Optimistični su i trener Mirza Varešanović, odnosno kapiten Veldin Muharemović.

“Nemamo razlog za strah bez obzira što je ovo prvi meč za Olimpic na evropskoj sceni. Većina naših igrača tokom svojih karijera nastupili su u ovom takmičenju, što je također još jedna od stvari na kojima možemo graditi optimizam pred Trnavu“, rekao je Mirza Varešanović koji je posljednjih dana pregledao nekoliko utakmica koje je Spartak igrao tokom priprema za nastup u Evropi.

“Primjetna je disciplina u njihoj igri što uz neupitan kvalitet i iskustvo kaže da je pred nama vrlo teška utakmica. I mi ćemo sigurno imati svoje prilike, a ja vjerujem da ćemo ih znati iskoristiti. Pametnom igrom ćemo čekati svoju priliku“, dodao je Varešanović uz konstataciju da njegovi igrači neće bezglavo jurnuti prema naprijed.

Kapiten Veldin Muharemović sa obje noge čvrsto na zemlji priželjkuje dobru igru i trijumf Vukova.

“Spartak je bez pogovora kvalitetan, ali ne i nepobjediv protivnik. Ne trebamo se opterećivati iako sutrašnji meč ruku na srce jeste historijski za klub. Trebamo uživati i nadigravati se. Sutrašnji meč velika je prilika za mlade igrače koji igraju za Olimpic“, izjavio je Muharemović.