Henry službeno predstavljen
0

"U New York Red Bullse sam došao pobjeđivati"

Totalsport
Thierry Henry (Foto: AP)
Thierry Henry (Foto: AP)
"Oduševljen sam što sam ovdje. Svi znaju da volim ovaj grad, a došao sam ovamo pobjeđivati. To je za mene najvažnija stvar jer sam ja natjecatelj", poručio je po svom službenom predstavljanju u njujorškom klubu proslavljeni francuski nogometaš Thierry Henry.

Predstavljen je Henry kao novi igrač New Yor Red Bullsa u klupskim prostorijama u Red Bull Areni u Harrisonu, a na njegovom dočeku nije bilo toliko glamura kao 2007. godine kada je u redove LA Galaxyja stigao David Beckham.

Ipak, predstavljanje francuskog napadača, bivšeg igrača Monaca, Juventusa, Arsenala i Barcelone, privuklo je velik broj američkih novinara, kao i komesara MLS lige Dona Garbera.

"Ovo je historijski dan za nogomet u Americi. Naša su očekivanja visoka i vjerujemo da će nam Thierry pomoći da se dodatno probijemo na njujorškom tržištu", poručio je Garber.

Cijeli je doček službeno popraćen uživo putem klupske internet-stranice, a Henry se ponosno fotografisao s klupskim dresom.

Ranije tokom dana objavio je Henry da se povlači iz francuske nogometne reprezentacije čiji je najbolji strijelac u povijesti (51 gol u 123 utakmice). Iako je daleko od svojih naboljih igračkih dana, najbolji Arsenalov strijelac svih vremena (226 golova u svim natjecanjima, četverostruki najbolji strijelac Premiershipa, 2002., 2004.-2006., op.a.) svakako će pridonijeti popularizaciji nogometa u Sjedinjenim Američkim Državama, a pritom i pospremiti nešto novca u džep za “stare dane”.

Premijerni nastup u dresu novog kluba Henry bi trebao imati 22. srpnja u prijateljskom dvoboju protiv Premierligaša Tottenhama na Red Bull Areni.