Nogomet
2

U Nemili nakon dvije godine otvoren obnovljeni stadion

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U mjesnoj zajednici u Nemili danas je svečano otvoren obnovljeni teren za fudbal koji je bio poplavljen u majskim poplavama 2014. godine.

Teren Nogometnog kluba "Nemila" u maju 2014. godine bio je poplavljen i prekriven nasipom, koje su nanijele poplave, visine jedan metar, a za obnovu je trebalo skoro dvije godine. Stadion je obnovljen uz podršku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine koji je sredstva za obnovu stadiona pogođenih poplavama dobio od UEFA-e i FIFA-e. Obnova stadiona u Nemili iznosila je oko 100.000 KM.

Predsjednik NK "Nemila" Džemil Čolaković je izjavio da je današnji dan praznik nogometa u Nemili.

"Drago nam je što se ovo dogodilo. Klub je bio i blizu gašenja jer su štete bile ogromne. Uz pomoć dobrih ljudi, Nogometnog saveza BiH vratila se mladost na teren i nastavili smo tradiciju postojanja ovog kluba koja traje više od 60 godina", kazao je Čolaković.

Ispred Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas se obratio Murat Jaha koji je bio u komisiji koja je obilazila poplavljene terene nakon poplava.

"Nogometni savez BiH na čelu sa Begićem i Bakovićem pokrenuo je inicijativu za obnovu terena preko FIFA-e i UEFA-e za pomoć klubovima koji su pretrpjeli štetu u majskim poplavama. Dio sredstava je odobren i usmjeren klubovima, od čega je obuhvaćeno 36 klubova u FBiH, a u ZDK najviše štete je pretrpio NK 'Nemila'", kazao je Jaha.

Povodom današnjeg svečanosti u Nemili odigrana je i prijateljska utakmica između Nak "Nemila" i NK "Čelik".