Nisu zaboravili Portugalca
53

U muzeju Chelseaja i kaput bivšeg trenera Josea Mourinha

Klix.ba
Kaput Josea Mourinha u muzeju Chelseaja
Kaput Josea Mourinha u muzeju Chelseaja
Da Chelsea nije zaboravio svog bivšeg trenera Joesa Mourinha govori i činjenica da su u muzej ovog kluba iz Londona postavili i kaput po kojem je Portugalac bio prepoznatljiv na Stamford Bridgeu.

Mourinhov kaput se nalazi u istom dijelu muzeja u kojem je Chelsea postavio i klupske trofeje. Uz njegov kapu tu je i dres Petera Osgooda, vjerovatno najdražeg igrača kojeg su Plavci imali, kopačke Gianfranca Zole, fotografije Terryja Venablesa i Marcela Desaillyja.

Mourinhov kaput je zaštićen staklom na kojem je ispisana izjava kapitena Chelseaja Johna Terryja o njegovom bivšem treneru.

"Njegov način treniranja je savršen. On i njegovi pomoćnici su radili na tome da bolje upoznamo naše protivnike i da budemo fizički spremniji", izjavio je Terry jednom prilikom o sadašnjem treneru Real Madrida.

Iako je Italijan Carlo Ancelotti imao bolju sezonu od Mourinha (osvojili su Kup i Ligu u sezoni 2009/2010.), ipak je "The Special One" taj kojeg navijači i grači vole i rado ga se sjećaju.

Sjećaju se navijači i osmine finala Lige pravaka iz 2010. godine kad je baš Mourinho bio taj koji je sa Interom izbacio Chelsea iz takmičenja.